Rajzfilm

A rajzfilm vagy animáció nem csak a gyerekek, de nagyon sok felnőtt kedvence! Szinte mindenkinek van egy kedvenc gyermekkori rajzfilmje, amire szívesen emlékszik vissza! Ingyen rajzfilm játékokkal is megismerkedhetünk, ahol viszont látjuk kedvencünket, sőt még játszhatunk is! Az animáció szó a latin animo igéből származik, melynek a jelentése: életet lehelni valamibe. Ez jól tükrözi a rajzfilm lényegét! A rajzfilm úgy jön létre, hogy a készítő megrajzolja a 24 képkockából álló mozgás sorozatot, melyen a mozgás minden fázisa külön van lerajzolva. Ezt a sorozatot kamerával felveszik, amely így mozgássá alakul! Magyarországon a 30-as évektől készítettek rajzfilmet, ami először főleg reklám volt, majd 1951-ben elkészítették a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című rajzfilmet, amely tulajdonképpen az első rajzfilmnek tekinthető. Amikor megalakult a Pannónia filmstúdió, rajzfilmek sora készült, melyek számos nemzetközi elismerést is kaptak! Bizonyára sokan emlékeznek a Mézga családra, mely – ki gondolná- 1968-ban készült. De Gusztáv neve is ismerősen cseng,

rajzfilm játékok

vagy említsük meg az Oscar díjjal jutalmazott A légy című alkotást is! Felsorolni is nehéz lenne a sok-sok remek magyar készítésű rajzfilmet, mint a Vuk, vagy a Szaffi. Hazánkon kívül a Walt Disney Company vált a leghíresebb rajzfilmkészítővé. Talán az egyik legkedveltebb szereplője Micimackó, aki először 1977-ben került képernyőre, A.A. Milne regénye alapján. Ha már klasszikusoknál tartunk, akkor Tom és Jerry, illetve Spongyabob sem maradhat ki a felsorolásból! Napjaink nagy kedvence Shrek a zord ogre (Shrek memória játék), vagy a kicsik számára készült Roary, amely egy versenyautó kalandjait meséli el. Az anime bár nem a klasszikus értelemben vett rajzfilm, mégis említésre méltó, mint a Pokemon, vagy Naruto ( Naruto bomb sorozat első epizódja). Mindezekkel online játékok formájában is találkozhatsz, és kalandozhatsz a sok rajzfilm sztárral!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Reklámok

1 hozzászólás (+add yours?)

  1. Nagy Etelka
    máj 26, 2013 @ 10:09:38

    Jók a rajzfilm játékok, szeretem, hogy szinte nincs olyan amelyikhez ne készült volna! Jó lenne ha fejlesztenének egyet a Süsühöz is!!! Szerintem sokan játszanának vele! Legalább egy öltöztetőt!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: