Valentin nap

Szerelmesnek lenni jó és ha van egy nap, ami csak róluk szól, az még jobb! Ez pedig a Valentin nap, amikor is apró meglepetésekkel fejezzük ki szerelmünket a kedvesünk felé!
Valentine’s Day Love Songs

A Valentin nap eredete nem egészen tisztázott, több fajta magyarázat létezik! A leginkább elfogadott, miszerint Bálint pap kivégzése előtt üzenetet küldött egy fiatal lánynak, akit előtte meggyógyított vakságából. Bálint pap a szerelmesek védőszentje lett, mivel titokban összeházasított párokat, a tilalom ellenére! Sokan örülnek ennek a napnak mivel még egy lehetőség arra, hogy kedveskedjünk egymásnak Valentin napi ajándékokkal, míg mások üzleti fogásnak tartják.
Valentines day songs

Tény, hogy hazánkban a 90-es években terjedt el és attól kezdve egyre nagyobb a népszerűsége. A Valentin nap visszavezethető egy pogány télűző, tavaszköszöntő ünnepre is! Rómában a Luperkalia ünnepét tartották ezen a napon. Ilyenkor szokás volt a hajadon lányok nevét bedobni egy edénybe, onnan a fiúk kihúztak egy nevet majd egész este a választott lánnyal táncolhattak! Valentin napon a madarak is figyelmet érdemelnek, mivel a hagyomány szerint ilyenkor ők házasodnak! A Valentin nap megihleti az online játékokat készítőket is, ma már ingyen játszhatunk Valentin nap játékokkal is! Érdemes kipróbálni akár kettesben a társunkkal, egy jó kis Valentin napi online játékot! Ha elég jól beszélsz angolul, akkor bővebben is olvashatsz az angol Wikipédián a Valentin napról itt!

 

 

Reklámok

1 hozzászólás (+add yours?)

  1. Veres Anni
    feb 22, 2013 @ 14:33:53

    Imádom a Valentin napot! Az ember minden földi jóval el szokott halmozni!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: